De coronacrisis legt een enorme druk op de gezondheidszorg en zorgprofessionals. De situatie veroorzaakt stress en onrust. Hoe blijven jij en je collega's in deze tijd mentaal gezond? Daarover vind je hier informatie en tips.

Zelfzorg voor zorgprofessionals

Als zorgprofessional ben je gewend aan stressvolle situaties, of je nu huisarts, verpleegkundige of arts bent. In de coronacrisis is de druk op de zorg echter extreem hoog voor langere tijd. Daarnaast kunnen de beperkingen in wat je professioneel gezien kan doen, zorgen voor machteloze gevoelens, frustratie en schuldgevoel. Hier vind je tips over hoe je in deze tijd goed voor jezelf kan blijven zorgen.

Voor leidinggevenden: ondersteuning voor zorgprofessionals

Als leidinggevende wil je je zorgprofessionals ondersteunen. Juist nu in de coronacrisis. Als je het goede voorbeeld geeft, laat je zien dat het, ondanks de hoge werkdruk, toch mogelijk is om goed voor jezelf te zorgen. Lees hoe je als leidinggevende jezelf en je werknemers helpt om in crisistijd mentaal en lichamelijk gezond te blijven.

Tips voor crisisteams om mentaal gezond te blijven 

In veel organisaties functioneren al enkele maanden crisisteams. Een crisisteam dat goed voor zichzelf zorgt, blijft ook op de lange termijn inzetbaar en mentaal gezond , ondanks de grote hectiek. Lees hier 10 tips voor crisisteams.