De uitbraak van het nieuwe coronavirus en de maatregelen van de overheid om het virus onder controle te krijgen, hebben grote gevolgen voor ons allemaal. Het raakt ons in het dagelijks leven, privé en in het werk. Als je je zorgen maakt, en op zoek bent naar hulp of informatie over hoe je met je zorgen en gevoelens om kan gaan in de coronacrisis, dan vind je op het Steunpunt Coronazorgen tips, adviezen en verwijzingen naar andere organisaties die je verder kunnen helpen.

Stress en angst

Hoe je de coronacrisis ervaart is voor iedereen anders. Misschien brachten de coronamaatregelen rust of stond je leven juist behoorlijk op z’n kop. Het is normaal dat je in deze onvoorspelbare periode last hebt van stress. Lees hier meer over stress en angst.

Eenzaamheid

Je voelt je eenzaam omdat je familie en vrienden veel minder ziet. Of omdat je het contact met collega's mist. Door afgelaste evenementen en bijeenkomsten ben je minder onder de mensen. Je kan je eenzaam voelen als je alleen woont, maar ook als je met anderen samenwoont. Lees hoe je met eenzaamheid kan omgaan.

Herstellen van de ziekte COVID-19

Jij of een dierbare hebben het nieuwe coronavirus gehad. Misschien heb je in het ziekenhuis gelegen. Je kan lang last houden van klachten, zoals vermoeidheid. Zelfs als je alleen maar milde verschijnselen had. Ook mentale problemen komen veel voor. Lees verder over de gevolgen van COVID-19 bij jezelf en je dierbaren. 

Afscheid nemen en rouw

In de coronacrisis is het vaak niet mogelijk om dicht bij je zieke dierbare te zijn en afscheid te nemen van een stervende zoals je graag zou willen. Daarom is het extra zwaar als je net iemand hebt verloren. Je mist je dierbare en je voelt verdriet, machteloosheid of schuldgevoel. Bekijk de tips die je helpen bij het verwerken van het verlies van je dierbare.

Geldproblemen

De coronacrisis kan grote gevolgen hebben voor je financiële situatie. Wanneer je geldproblemen hebt, kan dit leiden tot onrust en zorgen. Lees hier hoe je met geldzorgen om kan gaan en praktische tips

Veranderende situaties op werk

Je werksituatie is waarschijnlijk veranderd door de coronamaatregelen. Misschien werk je veel meer thuis, heb je het minder druk of heb je juist meer werk. Dat kan zorgen voor spanning en stress. Lees verder over de veranderde werksituaties

Het gezinsleven in de coronacrisis

De coronamaatregelen zorgen voor veranderingen in het gezinsleven. Je bent meer op elkaar aangewezen en de dagelijkse routine is anders. Soms ontstaat extra druk op de relatie met je partner of je kinderen. Hier lees je tips om het thuis wat makkelijker te maken.

Spanningen in het gezin

In sommige gezinnen waren al problemen vóórdat het nieuwe coronavirus uitbrak. Het is dan nog moeilijker om met de nieuwe situatie om te gaan. Hier vind je tips en waar je terecht kan voor hulp.